Medianews.az
Ətirli, dadlı, asan: <span style=color:red> Payız alma piroqu
132 baxış

Ətirli, dadlı, asan: Payız alma piroqu

Payız alma piroqu tez və asan hazırlanır, həmçinin hava keçirməyən qabda uzun müddət saxlanıla bilər. Payız ənənəvi olaraq alma və darçının isti ətri ilə əlaqələndirilir. Bu iki məhsulla ilə bir çox desert reseptləri var. Medianews.az xarici mediaya istinadən xəbər verir ki, aşpaz Merri Berri payız alma piroqunun reseptini paylaşıb. "Bu, dilimlənmiş və yağlanmış şəkildə verməyi xoşladığım gözəl, nəmli alma piroqudur", - deyə aşpaz bildirib. Merri deyib ki, piroq 45 dəqiqədən az müddətdə bişirilir və hava keçirməyən qabda saxlandıqda günlərlə təravətli qalır. Merri Berrinin reseptini təqdim edirik:
  • kərə yağı - 75 q;
  • un - 200 q;
  • qabartma tozu - 1 çay qaşığı;
  • şəkər - 100 q + 1-2 xörək qaşığı;
  • darçın - 1 çay qaşığı;
  • qabığı olmayan alma - 350 q;
  • yumurta - 3 ədəd;
  • ərik mürəbbəsi - 2 xörək qaşığı.
Elektrik sobanı 180 dərəcəyə qədər qızdırın. Kərə yağı və unu qarışdırın.  Şəkər və darçın əlavə edin. 2,5 alma soyulmalı və kublara kəsilməlidir. Yumurtaları döyün və meyvələrlə birlikdə xəmirlə qarışdırın. Xəmiri tavaya qoyun və qalan incə dilimlənmiş alma ilə bəzəyin. Üstünə şəkər səpin və 35-45 dəqiqə və ya qızılı rəng alana qədər bişməyə qoyun. İsti piroqun üzərinə mürəbbə yayın və 10 dəqiqə soyumağa qoyun.

Bizə qoşulun