30.06.2025, 10:09
174 baxış
Lamiyə
5 qidanı soyuducudan dondurucuya keçirin – Diyetoloq danışdı
Diyetoloq Djemma Stüart, bir çox insanın adətən soyuducuda saxladığı beş qidanın dondurucuya daşınmalı olduğunu söyləyib.
Medianews.az xəbər verir ki, Stüartın sözlərinə görə, ispanaq, noxud, qarğıdalı, avokado və böyürtkəndə çoxlu miqdarda vitamin və mikroelement var.
Bu məhsullar yığımdan dərhal sonra istehlak edildikdə ən yüksək qida dəyərinə çatır və zaman keçdikcə faydalı xüsusiyyətlərini itirir. Bununla belə, bu məhsullar dondurulsa, tərkibindəki bütün faydalı maddələr qorunub saxlanılacaq.
Daha çox bişirməyə gəldikdə, noxud və ispanaq vəziyyətində, o, qısa qaynar və ya buxarda bişirməyə üstünlük verməyə çağırıb. Böyürtkəni desertlərə və yoqurtlara əlavə etmək olar, qarğıdalı salatlar və yan yeməklər üçün idealdır, avokado isə smuzilərdə istifadə edilməlidir.
Medianews.az
Paylaş: