Medianews.az
Həftə üçün hazırlanan yeməyin <span style=color:red> təhlükələri
105 baxış

Həftə üçün hazırlanan yeməyin təhlükələri

“Bir neçə gün əvvəlcədən yemək hazırlamaq təhlükəli xəstəliklərin inkişafına səbəb ola bilər”. Medianews.az xəbər verir ki, bunu diyetoloq Tatyana Meşeryakova deyib. Mütəxəssis izah edib ki, yemək dəfələrlə qızdırılanda vitamin və mikroelementləri itirir. Üstəlik, qızardılmış kartof kimi bəzi qidaların yenidən qızdırılması kanserogen birləşmələrin əmələ gəlməsinə səbəb olur. Bundan əlavə, yeməkləri birlikdə saxlayarkən bakteriyaların bir məhsuldan digərinə çarpaz çirklənmə ehtimalı artır. Mütəxəssis əlavə edib ki yanlış saxlandıqda hazırlanmış qidalar, hətta məhsul təzə görünsə belə, salmonella və E. coli kimi bakteriyalar üçün çoxalma zəmininə çevrilir. Diyetoloq, hazırlanmış yeməkləri hazırlandıqdan sonra iki saatdan gec olmayaraq, isti havada isə bir saatdan gec olmayaraq soyudulmalı və soyuducuya qoymağa çağırıb. Onlar dörd gündən çox olmayan soyuducuda saxlanılmalıdır. Meşeryakova əlavə edib ki, ət məhsulları və şorba nisbətən təhlükəsiz olaraq cəmi üç-dörd gün, sıyıq və güveç isə üç gündən çox olmayaraq təhlükəsiz qalır. Medianews.az

Bizə qoşulun