15.01.2025, 07:05
226 baxış
Lamiyə
24 saat ərzində yetişəcək və xarab OLMAYACAQ – Avokadonu bu məhsullarla SAXLAYIN
Bir çox insan avokadoları sevir, xüsusən də idmanla məşğul olanlar və ya sadəcə çəkilərinə baxanlar. Bununla belə, bəzən bir meyvəni kəsərkən onun hələ də sərt və yetişməmiş olduğunu aşkar edəndə məyus oluruq. Buna görə də, bir avokadonu xarab etmədən yalnız bir gündə yetişməyə imkan verəcək məsləhətləri birdəfəlik xatırlamaq vacibdir.
Medianews.az “Unian”a istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislər deyirlər ki, insanlar tez-tez avokadoları yumşaltmaq üçün sobada bişirirlər, lakin bu, meyvənin teksturasını və dadını pozur. Yetişməmiş avokadonu isti saxlamaq yalnız ətini yumşaldır, nəticədə rezin, şirəli, ləzzətli dadlı avokado əldə edilir.
Yetişmə prosesi nişastaları şəkərə çevirən və bu “armud”u xarakterizə edən zəngin, qaymaqlı dadı yaradan təbii bir prosesdir. Avokadonu düzgün yetişdirmək üçün onu sadəcə banan ya alma olan kiçik bir qaba və ya kağız torbaya yerləşdirmək və otaq temperaturunda (günəş işığından uzaq şkafda) saxlamaq lazımdır.
Onlar meyvələrin yetişməsinə kömək edən bitki hormonu olan çoxlu miqdarda etilen qazını buraxırlar. Bu qazın çoxu bir yerdə toplanırsa, yetişmə prosesi sürətlənir.
Avokadonun yumşaq, yetişmiş və yeməyə hazır olması üçün cəmi bir və ya iki gün lazımdır.