27.05.2025, 09:44
135 baxış
Lamiyə
Çörəyi daha da faydalı etmək üçün ÜSUL
“Sağlam olmayan məhsul hesab edilən çörəyi sevənlər onun faydalarını artıra bilərlər”.
Medianews.az xəbər verir ki, bunu qidalanma mütəxəssisi Karlos Dorado deyib.
Doradonun qeyd etdiyi kimi, çörəyin tərkibində çoxlu miqdarda nişasta var ki, bu da tez sorulur və qan şəkəri səviyyəsində kəskin sıçrayışlara səbəb olur.
Mütəxəssis nəinki bu mənfi təsirin qarşısını almaq, həm də bu məhsuldan maksimum fayda əldə etmək üçün çörəyi dondurmağı məsləhət görüb.
Onun sözlərinə görə, dondurulduqdan sonra çörəkdə olan nişasta davamlı olur. Nazik bağırsaqda həzm olunmur, dəyişməz olaraq yoğun bağırsağa daxil olur. Dorado izah edib ki, davamlı nişasta prebiyotik kimi fəaliyyət göstərir, buna görə də nəticə həzmi yaxşılaşdıracaq.
Medianews.az