“Aralıq dənizi pəhrizi ürək üçün ən təhlükəsizdir”.
Medianews.az xəbər verir ki, bunu kardioloq Mariya Çaykovskaya deyib.
Çaykovskaya həmçinin, təzə tərəvəz və meyvələri, bütün taxılları, balıqları, dəniz məhsullarını, quş ətini, paxlalıları, qoz-fındıqları və zeytun yağını da vurğulayıb.
Eyni zamanda, həkim bir çox insanın tez arıqlamaq üçün tətbiq etdiyi pəhrizləri ürək üçün təhlükəli adlandırıb. O izah edib ki, bunlar təkcə kalorilərin deyil, həm də kalium və maqnezium kimi elektrolitlərin çatışmazlığına səbəb olur. Çaykovskaya əlavə edib ki, bu, ciddi ürək ritminin pozulması və hətta qəfil ölüm riskini artırır.
Onun sözlərinə görə, o tip pəhrizlər də sürətli çəki itirdikdən sonra sürətli çəki artımı ehtimalını artırır. Bu sözdə çəki dəyişmələri müşahidə tədqiqatlarında ürək-damar hadisələri və ölüm riskinin daha yüksək olması ilə əlaqələndirilir.
Medianews.az