Medianews.az
Balıqları bu cür yeməyin – <span style=color:red>xəbərdarlıq
99 baxış

Balıqları bu cür yeməyin – xəbərdarlıq

“Balığın düzgün istehlakı təhlükəli xəstəliklərin yaranmasına səbəb ola bilər”. Medianews.az xəbər verir ki, bunu amerikalı həkim və uzunömürlülük üzrə ekspert Valter Lonqo deyib. Lonqo xəbərdarlıq edib ki, bəzi balıq növləri civə və arsenlə çirklənmiş ola bilər. Bu maddələr, öz növbəsində, sinir və immun sistemlərinin patologiyalarının, eləcə də xərçəngin müxtəlif növlərinin inkişaf riskinin artması ilə əlaqələndirilir. Belə mənfi nəticələrin qarşısını almaq üçün sardina, alabalıq, treska, qızılbalıq, skumbriya və hamsilərə üstünlük verməyə çağırıb. Lonqo, böyük miqdarda civə və arsen toplayan balıq növlərinin hələ də istehlak edilə biləcəyini, lakin hər iki-üç həftədə bir dəfədən çox olmadığını vurğulayıb. O, məhsulu satın aldıqdan dərhal sonra dondurucuya qoymağı da tövsiyə edib. Medianews.az

Bizə qoşulun