“Beyin sağlamlığı üçün yeni il yeməklərinə qoz qatılmalıdır”.
Medianews.az xəbər verir ki, bunu diyetoloq Durval Ribas Filho deyib.
Filho bayram yeməklərinə qozlu müxtəliflik əlavə etməyi tövsiyə edib. Onlar salatlar, düyü və makaron ilə yaxşı uyğunlaşırlar. Onların tərkibində omeqa-3 yağ turşuları, zülallar, liflər, antioksidantlar və minerallar da var.
Həkim bildirib ki, qozun müntəzəm istehlakı pis xolesterin səviyyəsini aşağı salmağa, insulinə həssaslığı yaxşılaşdırmağa və beyin funksiyasını yaxşılaşdırmağa kömək edir. Onlar həmçinin toxluq hissini artırır, bu da öz çəkilərinə nəzarət etməyə çalışanlar üçün əvəzolunmaz edir
O, həmçinin əlavə edib ki, qoz ürək-damar sisteminə müsbət təsir edir və orqanizmdə iltihabı azaldır.
Medianews.az