Fermentləşdirilmiş süd məhsullarının gündəlik istehlakı soyuqdəymə riskini azalda bilər.
Foodinfo.az kp.ru saytına istinadla xəbər verir ki, dietoloq Lyudmila Denisenko bununla bağlı araşdırmaların nəticələrini açıqlayıb.
Mütəxəssis bildirib ki, gündə cəmi 150 ml kefir və ya digər fermentləşdirilmiş süd məhsulu həm soyuqdəymə, həm də bağırsaq xəstəliklərinin riskini azaldır.
Denisenko həmçinin qeyd edib ki, bədənin enerji balansını qorumaq üçün kifayət qədər təmiz su içmək də vacibdir. Su gündəlik sağlamlıq üçün əsas amildir.
Eyni zamanda, dietoloq, tibb elmləri doktoru Mixail Ginzburq, salat “Olivye”dəki kartofun faydalarını da xatırladıb. O bildirib ki, kartof əlavə qidalanma baxımından əhəmiyyətlidir və yemək keyfiyyətinə müsbət təsir göstərir.