Medianews.az
Banan yeyərkən buna diqqət edin –<span style=color:red> xəbərdarlıq
119 baxış

Banan yeyərkən buna diqqət edin – xəbərdarlıq

Yuyulmamış banan qabıqları zəhərlənməyə səbəb ola bilər. Medianews.az xəbər verir ki, bunu qida texnoloqu Tamika Sims deyib. Onun sözlərinə görə, qabıqlı məhsullar, hətta qabıqları yeyilməsə belə, təmiz axan suyun altında yuyulmalıdır. O, əlavə edib ki, bu gigiyena vərdişi, qabıqlarda ola biləcək kir və mikrobların meyvələrə keçməsini minimuma endirərək, qida ilə təhlükəsiz davranmağın ən yaxşı yoludur. Sims əlavə edib ki, banan əvvəlcə yuyulmalıdır. Yuma, kir, bakteriya və potensial pestisidləri səthdən çıxarmaq, onların əllərinizə və deməli, ağzınıza düşməsinin qarşısını almaq üçün lazımdır. Yuyulmamış meyvə yemək, salmonella, E. coli və listeria kimi zərərli bakteriyaların yaratdığı qida zəhərlənməsinə səbəb ola bilər. Bundan əlavə, yuyulmamış meyvə və tərəvəzlər də kir, zibil və hətta həşəratları ehtiva edə bilər və pestisidlərə məruz qalma bir sıra mənfi sağlamlıq təsirləri ilə əlaqələndirilir və autizm, xərçəng, hipertoniya, diabet və demans kimi xəstəliklərin riskini artıra bilər. Medianews.az

Bizə qoşulun