Medianews.az
Turşumuş tomatı <span style=color:red>yemək olarmı?
88 baxış

Turşumuş tomatı yemək olarmı?

Turşumuş tomatı yemək təhlükəlidir, çünki bakteriya və kif göbələkləri çoxalaraq qida zəhərlənməsinə səbəb ola bilər. Bəs niyə turşumuş tomat yemək olmaz? 1. Zəhərlənmə riski – Çoxalmış bakteriyalar (məsələn, salmonella və E. coli) ishal, qusma və qarın ağrısına səbəb olur. 2. Kif və toksinlər – Görünməsə belə, turşumuş tomatda zərərli toksinlər əmələ gələ bilər, bu da qaraciyərə və həzm sisteminə zərər vermiş olar. 3. Dad və keyfiyyət itkisi – Turşumuş tomat dadını, qoxusunu və teksturasını dəyişir, yeyilməsi xoş olmur. Turşuduğunu necə bilmək olar? - Qoxusu dəyişibsə və ya turş iy gəlirsə - Rəngi tündləşibsə və ya yapışqan olubsa - Köpüklənmə və qazlar yaranıbsa Əgər tomat turşuyubsa və ya şübhəlisinizsə, onu yeməkdən çəkinin və atın!

Bizə qoşulun