Medianews.az
Kəsmə taxtası nə zaman
65 baxış

Kəsmə taxtası nə zaman təhlükəlidir?

“Mətbəx kəsmə taxtası mikro çatlar patogen mikroorqanizmlər, o cümlədən E. coli üçün çoxalma yeridir”.

Medianews.az xəbər verir ki, bunu ekspert Mariya Zolotareva deyib.

"Plastik kəsmə taxtaların əsas problemi onların tədricən köhnəlməsidir. Yeməkləri xüsusilə iti bıçaqla kəsərkən səthdə mikroskopik cızıqlar və yivlər əmələ gəlir. Bu zədələr patogenlər, o cümlədən E.coli və salmonellalar üçün ideal çoxalma zəmininə çevrilir.

Tədqiqatlar təsdiqləyir ki, bakteriyalar hərtərəfli yuyulduqdan sonra da kəsmə taxtalarda dərin cızıqlar qala bilər.

Riskləri minimuma endirmək üçün ekspert, çiy ət, tərəvəz və çörək üçün ayrıca kəsmə lövhələrindən istifadə etməyi tövsiyə edib. Bundan əlavə, mətbəx qabları dərin zədələnərsə, onları dərhal dəyişdirmək vacibdir - ciddi şəkildə kəsilmiş kəsici taxta materialın keyfiyyətindən asılı olmayaraq qoruyucu xüsusiyyətlərini itirir.

Medianews.az

Bizə qoşulun