“Kivi mədə yanmasına və selikli qişanın qıcıqlanmasına səbəb ola bilər”.
Medianews.az xəbər verir ki, bunu qastroenteroloq Yelena Pexotina deyib.
Pexotinanın sözlərinə görə, bu problem qastrit və mədə xorası olan insanlar üçün xüsusilə təhlükəlidir. Bundan əlavə, kivi ekzotik meyvələrə qarşı həssaslığı olan insanlarda allergik reaksiyalara səbəb ola bilər.
Eyni zamanda, Pexotina qeyd edib ki, kivinin tərkibində çoxlu C vitamini, K vitamini, kalium və üzvi turşular var ki, bu da qan damarlarını gücləndirir və dəmirin udulmasına kömək edir.
Həkim vurğulayıb ki, bu meyvə dəmir çatışmazlığı anemiyası, hipovitaminoz və zəifləmiş immun funksiyası üçün faydalıdır.
Sağlamlığa zərər verməmək üçün qastroenteroloq kivi yeyərkən mülayim olmağı məsləhət görüb. Gündə iki meyvədən çox olmamağı tövsiyə edib.
Medianews.az