Məlum olub ki, günorta yeməkdən sonra bir neçə parça şokolad axşam “dişləmə”dən qaçmağa kömək edir.
Medianews.az xarici mediaya istinad edərək xəbər verir ki, bu barədə diyetoloq Emma Bardvel danışıb.
Həkim vurğulayıb ki, bu üsul qan şəkərinin səviyyəsi ilə bağlı problemləri olanlar üçün xüsusilə yaxşıdır.
“Qan qlükoza səviyyəsinin aşağı olması sağlamlığınıza mənfi təsir göstərə bilər. Aşağı şəkər intensiv fiziki fəaliyyətin və ya bədəndəki hər hansı bir dəyişikliyin nəticəsi ola bilər. Həmçinin, menopoz zamanı qadınlarda onun miqdarı azala bilər ki, bu da bəzən narahatlığa səbəb olur və emosional fona mənfi təsir göstərir. Şəkər səviyyəsini sabit saxlamaq üçün səhər yeməyində daha çox proteinli qidalar (məsələn, kəsmik, qatıq, omlet) yeməlisiniz”, – diyetoloq deyib.
Onun sözlərinə görə, səhərlər insulinə həssaslıq artır, yəni orqanizm qidadan şəkərdən daha səmərəli istifadə edə və onun qanda miqdarını sabit səviyyədə saxlaya bilər.
Eyni zamanda, səhər yeməyi üçün sürətli karbohidratlardan sui-istifadə etməməlisiniz, çünki onlar kəskin sıçrayışa və qan şəkərinin səviyyəsinin sonrakı düşməsinə səbəb ola bilər, bu da rifahınıza mənfi təsir göstərəcəkdir.
Medianews.az