Ağız boşluğunun gigiyenası üzrə mütəxəssis Yevgeni Prokopenko bildirib ki, insanlar tez-tez yüngül təmizləyici təsir göstərə bilən tanış məhsullardan istifadə edərək təbəssümlərinin ağlığını qoruyub saxlamağın yollarını axtarırlar, lakin başa düşmək lazımdır ki, bu, tam ağartma deyil, yalnız lövhənin qarşısını almaq və minanın təbii rəngini saxlamaqdır.
Medianews.az xarici mediaya istinadən xəbər verir ki, mütəxəssisin sözlərinə görə, alma, kök və kərəviz kimi xırtıldayan tərəvəz və meyvələr çeynəmə zamanı dişlərin səthini mexaniki təmizləməyə kömək edir.
Nəşrin mənbəyi diqqəti almanın tərkibində piqmentli lövhəni yumşaldan alma turşusu ehtiva etdiyinə yönəldib. Eyni zamanda, turş meyvələrlə ehtiyatlı olmağa çağırıb, çünki turşular emaye ilə tez-tez təmasda həssaslığın artmasına səbəb ola bilər.
Prokopenkonun qeyd etdiyi kimi, çiyələk tez-tez təbii ağardıcı vasitə kimi xatırlanır, lakin dişlərlə birbaşa təmasda istifadə edilməməlidir. Mütəxəssis bunu onunla izah edib ki, tərkibində meyvə turşularının olmasına baxmayaraq, müntəzəm zədələnmə ilə onlar minaya zərər verə bilər və sitrus meyvələri, albalı, gavalı və digər turş giləmeyvə yeyərkən eyni ehtiyatlılıq lazımdır.
Mütəxəssisin sözlərinə görə, sərt pendirlər və kəsmik kimi süd məhsulları dişləri kalsium və fosforla doyurur, minanın strukturunu gücləndirir və onun reminerallaşmasına kömək edir, bunun sayəsində dişlər işığı daha yaxşı əks etdirir və daha yüngül görünür.
Bununla belə, Prokopenko əlavə edib ki, ən sağlam pəhriz belə adi gigiyenanı əvəz etməyəcək, çünki onsuz lövhə yığılacaq və heç bir məhsul kömək etməyəcək.
Medianews.az