21.05.2025, 10:29
140 baxış
Lamiyə
60 yaşdan yuxarı olan insanlar bunları YEMƏMƏLİDİR
60 yaşdan sonra qırmızı ət ürək xəstəliyi riskini artırır.
Medianews.az xəbər verir ki, bu barədə diyetoloqlar La Nacion nəşri ilə söhbətində danışıb.
Həkim Dan Brennan insanları zərif karbohidratlardan qaçmağa çağırıb, çünki onlar qanda qlükoza səviyyəsinin artmasına səbəb olur. Çörəyi misal çəkib. Bu arada, diyetoloq Yael Hasbani ürək və damar xəstəliklərinin, eləcə də spirtli içkilərin beyinə zərər verməsi riskini azaltmaq üçün gündəlik menyuda qırmızı ətin məhdudlaşdırılmasını tövsiyə edib.
Amerika Pəhriz Assosiasiyasının sözçüsü Rut Frehman bildirib ki, suşi və ya az bişmiş yumurta kimi çiy qidalar da ən zərərli qidalar sırasındadır, çünki onları yeyərkən müxtəlif infeksiyalara yoluxma riski var və yaşla orqanizm onlarla mübarizə aparmaqda getdikcə çətinləşir.
Həkim Qabriel Lapman 60 yaşdan yuxarı insanlara qida rasionunda dondurulmuş qidaları məhdudlaşdırmağı tövsiyə edib: onlar dərin emaldan keçirlər, ona görə də onların tərkibində çoxlu duz və konservantlar var.
Medianews.az