02.04.2025, 10:15
165 baxış
Lamiyə
Hazır qəhvə zərərlidir?
“Hazır qəhvə mineralları və üzvi turşuları qoruyur”.
Medianews.az xəbər verir ki, bunu diyetoloq Elena Solomatina deyib.
Solomatinanın sözlərinə görə, hazır qəhvə istehsal edilərkən qəhvə dənələri isladılır, təzyiq və temperaturla müalicə olunur, sonra qurudularaq toz, qranula və ya sublimata çevrilir.
“Bu zaman bəzi aromatik və orqanoleptik xüsusiyyətlər itirilə bilər, lakin kofein, minerallar, yağlar və üzvi turşular qorunub saxlanılacaq”, - deyə o vurğulayıb.
Diyetoloq əmin edib ki, yüksək keyfiyyətli hazır qəhvə nəinki zərərli deyil.
"Bununla belə, etibarlı istehsalçı seçmək vacibdir, çünki ucuz qəhvə tez-tez kasnı, arpa, hətta ətirli və rəngləndirici kimi çirkləri ehtiva edir" deyə mütəxəssis xəbərdarlıq edib.
O, Yunanıstanda olduğu kimi, soyuq su ilə hazır qəhvə dəmləməyi məsləhət görüb. Eyni zamanda, Solomatina "3-ü 1-də" qarışıqlarla ehtiyatlı olmağa çağırıb, çünki onların tərkibində adətən şəkər, palma yağı və ətirli maddələr var. Ümumiyyətlə, hazır qəhvə əlverişli seçimdir və keyfiyyətlidirsə, ondan qorxmağa ehtiyac yoxdur.
Medianews.az