25.04.2025, 10:45
167 baxış
Lamiyə
İdeal yemək ardıcıllığı necə olmalıdır?
“Yemək yeyərkən qidalar müəyyən ardıcıllıqla istehlak edilməlidir”.
Medianews.az xəbər verir ki, bunu dietoloq Pablo Ojeda deyib.
O bildirib ki, yemək yeyərkən qidalar müəyyən ardıcıllıqla istehlak edilməlidir.
Ojeda izah edib ki, düyü, kartof və ya çörək kimi karbohidratlarla yeməyə başlamaq, tərəvəz və zülalların əvvəlcə yeyilməsi ilə müqayisədə qan qlükoza səviyyələrində daha kəskin artıma səbəb olacaq. Üstəlik, bu elmi araşdırmalarla təsdiqlənib.
Mütəxəssisin fikrincə, bu ardıcıllıq həm şəkərli diabet xəstələri, həm də sağlamlıq problemi olmayanlar üçün vacibdir, çünki qidaların bu sırası daha enerjili olmağa və qarın nahiyəsində piylərin miqdarını azaltmağa kömək edir.
Nəhayət, Ojeda avokado və qoz-fındıqların tərkibində olan sağlam yağları və bağırsaq mikrobiomuna müsbət təsir göstərən kefiri də istehlak etməyi tövsiyə edib.
Medianews.az