- kərə yağı - 75 q;
- un - 200 q;
- qabartma tozu - 1 çay qaşığı;
- şəkər - 100 q + 1-2 xörək qaşığı;
- darçın - 1 çay qaşığı;
- qabığı olmayan alma - 350 q;
- yumurta - 3 ədəd;
- ərik mürəbbəsi - 2 xörək qaşığı.
14.10.2024, 07:44
135 baxış
Lamiyə
Ətirli, dadlı, asan: Payız alma piroqu
Payız alma piroqu tez və asan hazırlanır, həmçinin hava keçirməyən qabda uzun müddət saxlanıla bilər. Payız ənənəvi olaraq alma və darçının isti ətri ilə əlaqələndirilir. Bu iki məhsulla ilə bir çox desert reseptləri var.
Medianews.az xarici mediaya istinadən xəbər verir ki, aşpaz Merri Berri payız alma piroqunun reseptini paylaşıb.
"Bu, dilimlənmiş və yağlanmış şəkildə verməyi xoşladığım gözəl, nəmli alma piroqudur", - deyə aşpaz bildirib.
Merri deyib ki, piroq 45 dəqiqədən az müddətdə bişirilir və hava keçirməyən qabda saxlandıqda günlərlə təravətli qalır.
Merri Berrinin reseptini təqdim edirik: