Tanınmış türkiyəli alim Canan Karatay Ramazan ayının başlanmasına bir neçə gün qalmış sağlam qidalanma ilə bağlı önəmli açıqlama verib.
Medianews.az xəbər verir ki, çörək, şəkər kimi qidaların sağlamlığa zərərli olduğunu davamlı dilə gətirən Canan Karatay qaynadılmış yumurtanın orqanizmə inanılmaz təsirlərini açıqlayıb.
Həkim bildirib ki, kənd yumurtasının faydaları olduqca çoxdur və sahurda bu qidanı yemək olduqca faydalıdır.
"Gündə sahurda iki dənə yumurta yemək orqanizm üçün çox əhəmiyyətlidir. Yüksək miqdarda kalsium və zülal ehtiva edən yumurta vam xodda qaynadılmalıdır. Sahurda yumurta yeyilməlidi. Yumurta gün boyu insan üçün enerji, minerallar, yağlar təmin edə bilər. Xolesterinizi yüksəldəcəyindən qorxmayın. Çünki yumurtanın sarısında olan xolesterin heç vaxt qana getmir. Yumurta istehlakı orqanizmi xəstəliklərə qarşı daha davamlı edir. Tərkibindəki amin turşusu orqanizmi qidalandırır. Əzələlərin və sümüklərin inkişafını təmin edir. Gözü qoruyur. Yaddaşı gücləndirir. Beyin sağlamlığı üçün çox faydalıdır. Bədəndə dəmirin miqdarını artırır. Bədənin protein ehtiyacını ödəyir. Uşaqları infeksiyalardan qoruyur. Piylənmə riskini azaldı. Yumurta bir çox vitamin və mineral ehtiva edir. Ürək sağlamlığını qoruyur. Müəyyən miqdarda yumurta istehlakı immunitet sistemini gücləndirir".
Medianews.az