“Çiy qidalar soyuducuda hazır qidalardan ayrı saxlanılmalıdır”
Medianews.az xarici mediaya istinad edərək xəbər verir ki, bunu terapevt Anastasiya Ağayeva deyib.
Terapevtin sözlərinə görə, çiy qidalar soyuducunun bir rəfinə, bişmiş qidalar isə digərinə qoyulmalıdır. Bu, mikroblarla çarpaz çirklənmənin qarşısını almağa kömək edəcəkdir. Yemək qablarının bir-birinə çox yaxın qoyulmaması üçün soyuducunu çox sıxmamaq da vacibdir.
İdeal olaraq, yeməklər aşağıdakı kimi yerləşdirilməlidir: üst rəfdə hazırlanmış yeməklər, orta rəfdə süd məhsulları və yumurtalar, alt rəfdə çiy balıq və ət. Mütəxəssis əlavə edib ki, meyvə, tərəvəz və göyərti xüsusi aşağı çekmecelərdə saxlanmalıdır. Konservləri və açılmış banka şirələri soyuducunun qapısında, ən isti yerdə saxlamaq olar. O qeyd edib ki, soyuducuda 0-dan 5-ə qədər dərəcə, dondurucuda isə, temperatur təxminən mənfi 15 olmalıdır.
Yemək soyuducuya bişirildikdən ən çox iki saat sonra, isti mövsümdə isə bir saatdan sonra qoyulmalıdır. Yeməyin yaxın gələcəkdə yeyilməyəcəyi əvvəlcədən məlumdursa, onun bir hissəsi dondurulmalıdır.
O, həmçinin əlavə edib ki, soyunmadan tərəvəz salatları soyuqda bir neçə saat, təzə qiymə isə 12 saatdan çox olmayaraq saxlanıla bilər. Ondan daha uzun müddət saxlanıla bilən kotletlər hazırlamaq daha yaxşıdır.
Medianews.az