15.01.2025, 11:52
155 baxış
Lamiyə
Məhsullar xarab olmayacaq - Soyuducudan bu cür İSTİFADƏ EDİN
“Yeməkləri dörd gündən çox soyuducuda saxlamamaq daha yaxşıdır”
Medianews.az xarici mediaya istinadən xəbər verir ki, bunu terapevt Zarema Ten deyib.
Həkimin sözlərinə görə, yeməkləri dörd gündən artıq soyuducuda saxlamamaq və həftələrlə əvvəlcədən ehtiyat toplamamaq daha yaxşıdır. Bundan əlavə, bu məişət cihazlarında saxlama yerlərinin ayrılması vacibdir.
Ten üst rəftə hazır yeməkləri, orta rəfdə süd məhsulları və qəlyanaltıları, alt rəfdə çiy ət və balıqları, çekmecelərdə isə tərəvəz və meyvələri yerləşdirməyi təklif edib.
Terapevt vurğulayıb ki, soyuducunun içindəkiləri daha yaxşı görmək üçün qida şəffaf qablarda saxlanmalıdır. Bununla belə, o, mümkün qədər az işlənmiş qidadan istifadə etməyi və soyuducunu yarı boş saxlamağı tövsiyə edib.
“Mülayim qida ehtiyatları sağlam qidalanmağa, təzə qidalara və qida tullantılarının azalmasına kömək edir. Yadda saxlamaq lazımdır: soyuducu ləvazimat anbarı deyil, sağlam həyat tərzinin saxlanmasında köməkçidir”, - deyə həkim bildirib.