Medianews.az
Kabab belədirsə, yeməyin -<span style=color:red> XƏBƏRDARLIQ
145 baxış

Kabab belədirsə, yeməyin - XƏBƏRDARLIQ

Endokrinoloq və dietoloq Daria Xaykina bildirib ki, marinad maskaları əti korlayır, ona görə də onun təzəliyini müəyyən etmək çətin ola bilər. Medianews.az xəbər verir ki, Xaykina qeyd edib ki, mağazalardan alınan ət məhsullarının saxlama müddəti daha çox olur. Ancaq evdə hazırlanmış kabab, onun fikrincə, siz fərq etmədən pisləşə bilər. Onun sözlərinə görə, bunun dəqiq əlaməti marinadın səthində üzən ət parçaları və qabarcıqlar olub. Həkim izah edib ki, sirkə, qatıq və digər fermentləşdirilmiş süd məhsulları əsasında hazırlanan marinadlar çox vaxt bu şəkildə xarab olur. Xaykina əlavə edib ki, xarab olmuş ət yumşaq və ya əksinə, qeyri-təbii sərtləşə bilər. Digər xəbərdarlıq əlamətləri ətin üzərində lil və şorabanın qaralması və ya buludlanmasıdır. Medianews.az

Bizə qoşulun