Medianews.az
Ziyanı tütündən az olmayan<span style=color:red> MƏHSUL
182 baxış

Ziyanı tütündən az olmayan MƏHSUL

Tütün təhlükəlidir və kanserogen kimi təsnif edilir, lakin eyni təhlükəyə çoxlarının sevdiyi kolbasa və sosiskalar daxildir. Medianews.az xəbər verir ki, bu barədə cərrah, onkoloq və proktoloq Yelena Smirnova danışıb. 2015-ci ildə Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatı emal olunmuş əti (kolbasa, sosiska) tütün və asbestlə yanaşı, birinci kateqoriya kanserogen təhlükə kimi təsnif edib. Həkim əlavə edib ki, məhsuldan tamamilə imtina etməməlisən, ancaq gündə 50 qramdan çox olmayaraq işlənmiş ət yemək olar. Həftədə optimal miqdar 150-200 qramdan çox deyil, həddi isə həftədə təxminən 350 qramdır. Həkim vurğulayıb ki, o, daha çox təbii ət və balıq yeməyi tövsiyə edir, bununla da konservantları zülallarla əvəz edir, həmçinin tərəvəz və liflərə diqqət yetirir. Bəzən özünüzə bir parça kolbasa yeməyə icazə verə bilərsiniz. Medianews.az

Bizə qoşulun