Medianews.az
Yumurtanı bu cür QAYNADIN - <span style=color:red> ÇATLAMAYACAQ  
143 baxış

Yumurtanı bu cür QAYNADIN -  ÇATLAMAYACAQ  

Yumurta qaynadarkən bəzi detallara diqqət yetirilməlidir. Yumurtaların səhv qaynadılması qabıqların bişməzdən əvvəl çatlamasına səbəb ola bilər. Medianews.az yumurta qaynatma üsullarını təqdim edir: Diş çubuğundan istifadə:  Yumurtaları qaynadarkən diş çubuğundan istifadə etmək yumurtaların çatlamasının qarşısını almaq üçün sadə, lakin təsirli bir üsuldur. Qaynadılmış yumurta ilə qazanda 1-2 diş çubuqunu qoysanız, diş çubuqları yumurtaların çatlamasına mane olacaq. Duz:  İstəsəniz yumurtaların qaynadarkən çatlamaması üçün tavaya az miqdarda duz əlavə edə bilərsiniz. Duz yumurta qabığının çatlamasının qarşısını alaraq yumurtaların düzgün bişirilməsinə kömək edir. Yumurtaları qaynadarkən çatlamaması üçün sadəcə 1 çay qaşığı duzdan istifadə etmək kifayətdir. Karbonat:  Yumurtaları qaynadarkən istəyərsinizsə duz əvəzinə qazana karbonat  əlavə edə bilərsiniz. Çörək soda yumurta qabıqlarına təzyiqi azaldır və onların çatlamasına mane olur. Yumşaq qabıqlar yumurtaların çatlamadan bişirilməsinə imkan verir. Otaq temperaturunda buraxın:  Yumurtaların qabıqlarını çatlamadan bişirmək üçün bişirməzdən əvvəl onları bir müddət otaq temperaturunda saxlamaq lazım ola bilər. Yumurtaları birbaşa soyuqdan istiyə götürmək onların çatlamasına səbəb ola bilər. Bu səbəblə əvvəlcədən təxminən 15 dəqiqə otaq temperaturunda gözləmək faydalıdır. Medianews.az

Bizə qoşulun