İstanbulda aparılan yoxlamalarda bəzi marketlərdə kolbasaların ət əvəzinə otdan hazırlanaraq bazara çıxarıldığı müəyyən edilib.
Medianews.az xəbər verir ki, Qida Laboratoriyaları və Qida Müfəttişləri Dərnəyinin (GLADER) İstanbulda apardığı araşdırmalarda maraqlı nəticələr ortaya çıxıb. İstanbulun 39 rayonundan toplanan kolbasalar laboratoriya şəraitində araşdırılıb. Müfəttişlər heyvan hüceyrələrindən istifadə olunmadan yalnız otlardan hazırlanmış saxta kolbasa aşkar ediblər.
GLADER-in vitse-prezidenti Selman Bahadır Orxan, araşdırmalarında heç bir heyvan hüceyrəsi olmayan kolbasa aşkar etdiklərini söyləyib. O, istifadə edilən heyvan mənşəli qidalar baha olduğu üçün xüsusilə bitki mənşəli zülallar heyvani qidalara qarşı istifadə edildiyini qeyd edib:
“Biz onları etiket bildirişinə uyğun yazmalıyıq deyə, vətəndaş etiketləri çox yaxşı oxumalıdır. Onlar auditor kimi işləməlidirlər. Fırıldaqçılar inteqrasiya olunmuş istehsal müəssisələrində daha çox inkişaf etmişdir. Onları tutmaq daha çətindir”.