ABŞ-dan olan ekspertlər müəyyən ediblər ki, şirin və yağlı qidalar qəbul edərkən qadınlarda ürək xəstəlikləri və beyin patologiyaları riski kişilərə nisbətən xeyli aşağı olur.
Medianews.az xarici mediaya istinad edərək xəbər verir ki, bu barədə Birləşmiş Ştatların Sidars-Sina İnstitutunun alimlərinin araşdırmasında əks olunub.
Bu, qadın orqanının etibarlı müdafiə mexanizmlərinin olması ilə əlaqədardır.
Alimlər laboratoriya siçanları üzərində eksperiment aparıblar və müəyyən ediblər ki, siçanlar yüksək yağlı və yüksək karbohidratlı pəhrizə əməl etdikdə dişilərin beynində iltihab və dağıntı əlamətləri görünmür. Eyni şey ürək-damar sisteminə də aiddir.
Eyni pəhrizə riayət edərkən erkəklərin bədənləri nəzərəçarpacaq dərəcədə əziyyət çəkib. Bəzi siçanlarda beyin və miokardın zədələnməsi aşkar edilib.
Alimlər bu araşdırmalardan alınan məlumatların insan orqanizminə ötürüldüyünü deyirlər. Mütəxəssislər qadın orqanizminin yağlı qidaların təsirinə kişilərdən daha yaxşı dözümlü olmasını qadınların hamiləlik dövründə təhlükəsiz kökəlmə ehtiyacı ilə əlaqələndirirlər.
Medianews.az