İnternetdən verilən məsləhətlərin düzgünlüyünü yoxlayan blogger Dastin Hadley bananın saxlama müddətini iki həftə uzatmağın təsirli yolunu tapdığını iddia edir.
Medianews.az xarici mediaya istinad edərək xəbər verir ki, Hadley bildirib ki, o, dəfələrlə bananların təzəliyini qorumaq üçün suya qoyulması lazım olduğunu eşitmişdir.
Bu nəzəriyyəni sınamaq üçün o, iki banan götürüb: birini elə belə, ikincinin kəsimini isə, su qabına qoyub. Bloqçu meyvəyə yaxınlaşmadığını və toxunmadığını iddia edir.
Onun sözlərinə görə, 12 gün sonra o, bananları birinci dəstədən qəhvəyi və axsaq, ikincidən isə istehlak üçün olduqca uyğun adlandırdığı yeni video çəkib. Hadley göstərdi ki, suda olan meyvələrin qabığı qəhvəyi ləkələrlə örtülsə də, sarı qalır və ətləri kifayət qədər möhkəm və elastikdir.
Medianews.az