Ağ çörəyin həddindən artıq istehlakı sağlamlığa ciddi zərər verə bilər. Mütəxəssislər ağ çörək ilə hansı qidaların istehlakının qadağan olduğunu açıqlayıblar.
Lent.az xəbər verir ki, ağ çörəyin həddindən artıq istehlakı ən azı çəki artımı ilə doludur.
Ağ çörəyin həddindən artıq istehlakı daha ciddi xəstəlikləri – diabet, hipertoniya, ateroskleroza səbəb ola bilər. Xüsusilə mürəbbə ilə ağ çörək yemək təhlükəlidir.
Bundan əlavə, ağ çörəyin həddindən artıq istehlakı mədə-bağırsaq traktının problemləri ilə, o cümlədən bağırsaq tıkanıklığı ilə doludur.
Dietoloqlar ağ çörək əvəzinə çovdar, çox taxıl və ya tam taxıl çörəyi yeməyi məsləhət görürlər.