Hamımız bilirik ki, yeməyi soyuq mühitdə saxlamaq onun şəfaflığını yaxşılaşdırır və daha uzun müddət dayanmasını təmin edir. Qida mütəxəssisləri xəbərdarlıq edir ki, soyuducu bütün qidalar üçün uyğun mühit deyil.
Medianews.az xarici mediaya istinadən xəbər verir ki, bir çox qidalar var ki, onlar soyducuda saxlanılmamalıdır. Bu məhsullardan biridə kartof və soğan hesab olunur. Ən çox istifadə edilən bu iki tərəvəz ideal olaraq bir parça çantada saxlanmalıdır.
Soyuducuda saxlanılması lazım olan həhsullar sırasında ketçup, xardal, soya sousu, zeytun yağı yer alır və eyni zamanda bir cox turşular var ki, açıldıqdan sonra günəş işığından qoruyaraq soyuducuda saxlanılması mütləqdir.
Qida Mütəxəssisi Helen Uayt, qeyd edb ki, “yeməyin düzgün yerdə saxlanmasının daha dadlı olmasını və uzun müddət təzə qalmasını deməkdir”.
Pesto, mayonez, avokado, yağ və souslar soyuducuda şkafdan daha uzun müddət saxlanılır. Amma bal, çörək, xəmir məmulatları, dənli bitkilər, qoz-fındıq, kekslər və simitlərə gəldikdə – sıx bağlanmış qabları olan sərin, qaranlıq şkaf daha səmərəli həlldir.
Ayşən Azadova
Medianews.az