“Beyin düzgün işləməsi üçün onu oksigen, zülallar, yağlar və mürəkkəb karbohidratlarla təmin etmək vacibdir”.
Medianews.az xəbər verir ki, bunu həkim Nikita Quryanov deyib.
Həkimin sözlərinə görə, porsiyanın təxminən 50 faizi nişastasız tərəvəzlər olmalıdır: rəngli kahı, brokoli və ispanaq. 25 faiz yüksək keyfiyyətli protein olmalıdır. Bu, qızardılmış balıq, toyuq döşü və ya mərcimək ola bilər.
Quryanov, xidmətin porsiyanın dörddə birini quinoa və ya bulqur kimi kompleks karbohidratlarla doldurmağı tövsiyə edib. “Yeməyə sağlam yağlar da əlavə edilməlidir: salat üçün bir xörək qaşığı zeytun yağı və ya bir ovuc qoz-fındıq”, - həkim qeyd edib.
O onu da vurğulayıb ki, sağlam sinir sistemi və yüksək beyin funksiyası üçün balanslaşdırılmış qidalanma adekvat yuxu və orta fiziki fəaliyyətlə birləşdirilməlidir.
Medianews.az