“Qızılbalıq və avokado ürək sağlamlığı üçün ən yaxşı səhər yeməyi maddələridir”.
Medianews.az huffingtonpost.co.uk-a istinadla xəbər verir ki, bu barədə diyetoloq Lon Ben-Aşer bildirib.
O, bu məhsulların faydalı xüsusiyyətlərə malik olduğunu vurğulayıb. Qeyd edib ki, ürək sağlamlığı üçün səhər yeməyinə ürək-damar sağlamlığını dəstəkləyən, xolesterolu idarə edən və iltihabı azaldan qidalar daxil edilməlidir. Ekspertin sözlərinə görə, bu keyfiyyətlər Omeqa-3 yağ turşuları və liflə zəngin qidalarda daha çoxdur.
Ben-Aşerin ideal səhər yeməyi seçimlərinə qızılbalıq, avokado, yunan qatıqlı yulaf, yumurta ağları və ispanaq daxildir.
Mütəxəssis həmçinin səhər saatlarında doymuş yağ və natriumla zəngin qidaların istehlakını, xüsusən də kolbasa və donuz əti yeməyi minimuma endirməyi tövsiyə edib.
Medianews.az