“Fruktoza istehlakı qaraciyərin yağlanmasına gətirib çıxarır”
Medianews.az xarici mediaya istinad edərək xəbər verir ki, bunu həkim Sergey Aqapkin deyib.
Həkim fruktozanı zərərli tatlandırıcı adlandırıb. “Fruktoza, təəssüf ki, bədənimiz tərəfindən demək olar ki, heç vaxt təmiz formada istifadə edilmir, buna görə də qaraciyər onu dərhal yağa çevirməyə başlayır və bu, olduqca tez bir zamanda alkoqolsuz yağlı qaraciyər xəstəliyinin görünüşünə səbəb olur, – mütəxəssis bildirib.
Aqapkinin sözlərinə görə, bir çox diyetoloqlar yağlı qaraciyər xəstəliyinin yayılmasını ən çox tərkibində qlükoza-fruktoza siropu olan şəkərli qazlı içkilərdən sui-istifadə ilə əlaqələndirirlər.
“Buna görə də şəkərin fruktoza ilə əvəz edilməsi pis fikirdir”, – deyə həkim yekunlaşdırıb.
Medianews.az