“Hipertoniya xəstələri duzlu kələmdən normada istifadə etməlidirlər”
Medianews.az xəbər verir ki, bunu diyetoloq Natalya Kruglova deyib.
Həkimin sözlərinə görə, duzun çox olması səbəbindən bu yeməyi hipertonik xəstələr və böyrək xəstəlikləri olan insanlar ehtiyatla qəbul etməlidirlər.
Onun sözlərinə görə, bu məhsula fərdi dözümsüzlük var:
“Ən çox bağırsaq və mədə xəstəliklərində özünü göstərir. Mədə-bağırsaq traktının problemlərinin olması faktına əsaslanaraq, bunu tamamilə istisna etməməlisiniz. Onların iştirakı ilə belə, insan bu məhsula yaxşı dözür “, – deyə Kruqlova bildirib.
“Elə olur ki, təzə kələm şişkinliyə səbəb olur, lakin duzlu kələm problemsiz həzm olunur”, – o əlavə edib.