Dietoloq Evgenia Beluga payızda şəkər istehlakını azaltmağı məsləhət görüb.
Medianews.az xəbər verir ki, dietoloqun sözlərinə görə, payızda çoxlu miqdarda mikroelementlər olan mövsümi qidalara diqqət yetirmək lazımdır. Məsələn, pomidor və xiyar A, C və E vitaminləri, həmçinin kalium, maqnezium və sink olan balqabaq və ya zucchini ilə əvəz edilə bilər.
Beluqa onu da qeyd edib ki, tərkibində çoxlu vitaminlər olan güveç və püresi şorbalar payız üçün mövsümi yeməklər kimi uyğundur. O, əlavə edib ki, bitki çayları payızda qəhvəyə alternativ ola bilər.
Bundan əlavə, mütəxəssis şəkər istehlakını azaltmağı məsləhət gördü. O, bunu onunla izah edib ki, şəkərin böyük miqdarda istehlakı immunitet sisteminin pozulmasına gətirib çıxara bilər, nəticədə mövsümi xəstəliklər zamanı insan orqanizminin viruslara qarşı müqaviməti çətinləşəcək.
Medianews.az