“Heç bir zərəri yoxdur” deyərək yediyimiz qidalar əslində bizi ölümcül bir xəstəliyə düçar edə bilər.
Medianews.az xəbər verir ki, mütəxəsislər bu qidalarla bağlı ciddi xəbərdarlıq ediblər.
Əgər sağlam və uzunömürlü olmaq istəyiriksə, bu xəbərdarlığa mütləq şəkildə əməl etməliyik.
Xərçəng xəstəliyi riski olan 10 qidanı təqdim edirik:
1) Təzə və təmiz olmayan meyvə-tərəvəzlər
2)Yüksək fruktozalı qarğıdalı siropları
3)Kartof cipsləri
4)Hisə verilmiş ətlər
5)GMO qidalar
6)Trans yağlar
7)Süni dadlandırıcılar (beyində şiş yaratma ehtimalı yüksəkdir)
8)Alkoqol
9)Ağ un
10)Konservləşdirilmiş qidalar
Aytac Şahin
Medianews.az