Soğan qovurmasının yeməklərimizin vazkeçilməzi olduğunu deyirik, amma onun zərərindən nə qədər xəbərdarıq?
Medianews.az gündəlik istifadə etdiyimiz soğan qovurmasının zərərlərini təqdim edir:
Alimlərin araşdırmalarına görə soğan qovurması infeksiyaya zəmin hazırlayır.
Biz daim soğan qovurmasından istifadə edirik, lakin düzgün istehlak edilmədikdə bədəninizə zərər verir. Yeməklərə dad verən bir nömrə olan bu yemək dilimləndikdə və saxlandıqda infeksiyaya səbəb ola bilər. Belə ki, antibiotik effekti yaradan qida dəyəri sayəsində sağlamlıq faydaları ilə tanınır. Ancaq düzgün istehlak edilmədikdə, faydadan çox zərər verə bilər.
Araşdırmalarda mütəxəssislər soğanın saxlama qabında və ya soyuducuda saxlanmasının bakteriyaların əmələ gəlməsinə səbəb olacağını açıqlayıblar. Bu səbəbdən doğranmış soğan gözləmədən istehlak edilməlidir.
Əks halda, düzgün istifadə edilmədikdə, infeksiya ilə yanaşı, zəhərlənməyə də səbəb ola bilər. Eyni zamanda, heç vaxt yarımçıq soğanı ertəsi gün istehlak etməyin! Onu qidaya qoymaq da böyük təhlükə yaradır.
Medianews.az